کتاب علم النفس ( روان شناسی از دیدگاه دانشمندان مسلمان ) نوشته دکتر محمد عثمان نجاتی و ترجمه دکتر سعید بهشتی به ضمیمه اندیشه های حکیم صدر المتالهین شیرازی توسط انتشارات رشد منتشر شده است. کتاب علم النفس ( روان شناسی از دیدگاه دانشمندان مسلمان ) کتابی ارزشمند در زمینه روان شناسی می باشد که به بررسی دیدگاه های دانشمندان مسلمان در زمینه روان شناسی می پردازد. این کتاب با زبانی ساده و بیانی شیوا به بررسی دو دیدگاه اندیشمندان مسلمان و متفکران غربی در حوزه ی مسائل روان شناسی پرداخته و به مطالبی هم چون: مغلوب ساختن هوا و شهوات، لزوم حاکمیت عقل بر هوا، تعریف نفس و ماهیت آن، بازگرداندن سلامت نفس، درمان ترس از مرگ و… پرداخته است.
کتاب علم النفس ( روان شناسی از دیدگاه دانشمندان مسلمان ) در قالب ساختاری منظم و مشخص تدوین شده است. در این کتاب بررسی های تطبیقی میان اندیشه های روان شناختی اندیشمندان مسلمان و روان شناسان غربی و نیز خود اندیشمندان مسلمان صورت گرفته است. همچنین از منابع معتبر و دست اول اندیشمندان مسلمان و غربی استفاده شده است. این کتاب به لحاظ جمع آوری، تالیف و تدوین منظم شمار زیادی از دیدگاه های اندیشمندان مسلمان منحصر به فرد می باشد.
کتاب علم النفس ( روان شناسی از دیدگاه دانشمندان مسلمان ) کتابی مفید و سودمند است که به بررسی مطالبی در زمینه: وحدت نفس، نظریه ی معرفت، عقل نظری و مراتب آن، انفعال، سعادت، محبت برخاسته از نخستین نگاه، قوای نفس حیوانی، وحدت نفس انسانی، کشش ها و انفعال ها و… می پردازد.
این کتاب شامل فصل های زیر می باشد:
فصل اول: کندی
فصل دوم: ابوبکر رازی
فصل سوم: فارابی
فصل چهارم: ابن مسکویه
فصل پنجم: اخوان الصفا
فصل ششم: ابن سینا
فصل هفتم: ابن حزم
فصل هشتم: غزالی
فصل نهم: ابن باجه
فصل دهم: ابن طفیل
فصل یازدهم: ابن رشد
فصل دوازدهم: فخرالدین رازی
فصل سیزدهم: ابن تیمیه
فصل چهاردهم: ابن قیم الجوزیه
فصل پانزدهم: اندیشه های ابتکاری حکیم صدرالمتالهین شیرازی در حوزه روان شناسی فلسفی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.