کتاب روانشناسی تجربی: پایه های پژوهش
کتاب روان شناسی تجربی؛ پایه های پژوهش اثر بری اچ. کانتوویتز، هنری ال. رودیگر سوم و دیوید جی. المس ترجمه دکتر محمود حیدری دکتر ژیلا کتیبانی دکتر محمد کریم خداپناهی که انتشارات دانشگاه شهید بهشتی آن را چاپ و منتشر کرده است.
درباره کتاب روان شناسی تجربی: پایه های پژوهش
روانشناسی تجربی (آزمایشی) با استفاده از روشهای معتبر علمی، فرایندهای زیستی و شناختی رفتار موجود زنده، بهویژه انسان، را مورد مطالعه قرار میدهد. در روانشناسی تجربی نظریهها و فرضیههای مطرح در حوزههای مختلف روانشناسی از جمله احساس، ادراک، یادگیری و حافظه، شخصیت، روانشناسی اجتماعی، انگیزش و هیجان، روانشناسی محیطی و عوامل انسانی با هدف استنباط روابط علت و معلولی بین پدیدههایی که مورد مشاهده کنترل شده قرار گرفتهاند، وارسی میشوند.
نخستین پژوهشهای روانشناسی توسط ویلهلم وونت در سال ۱۸۷۹ میلادی در دانشگاه لایپزیک با تأسیس آزمایشگاه روانشناسی تجربی آغاز شد. وی اعتقاد داشت که فرایندهای روانشناختی از طریق بررسی عناصر و عوامل تشکیل دهندة آن میتواند تجزیه و تحلیل گردد.
کتاب حاضر که توسط اساتید برجسته روانشناسی دانشگاههای آمریکا و سردبیران مجله روانشناسی آزمایشی به رشته تحریر درآمده است. محتوای اصلی این کتاب در دو بخش و پانزده فصل تنظیم شده است. بخش دوم آن با عنوان روانشناسی تجربی، اصول و کاربرد در ده فصل و دو پیوست بهطور مشترک توسط دانشگاه شهید بهشتی و انتشارات سمت چاپ شده است و بخش اول (کتاب حاضر) که شامل پنج فصل روششناسی و یک پیوست آماری است با عنوان روانشناسی تجربی، پایههای پژوهش به صورت یک جلد مستقل در انتشارات دانشگاه شهید بهشتی چاپ شده است.
فهرست مطالب کتاب:
فصل اول: تبیین در روانشناسی علمی
فصل دوم: فنون پژوهش: مشاهده و همبستگی
فصل سوم: فنون پژوهش: آزمایشها
فصل چهارم: اخلاق در پژوهش روانشناختی
فصل پنجم: چگونگی خواندن و نوشتن گزارش های پژوهش
پیوست الف: مقدمه بر استدالاب آماری
پیوست ب: جداول آماری
مباحث دیگری در این زمینه نیز در کتابی با عنوان «روانشناسی تجربی: اصول و کاربرد» از نویسندگان کتاب حاضر توسط انتشارات سمت و دانشگاه شهید بهشتی مشترکاً چاپ شده است که شما می توانید آن را از فروشگاه آنلاین کتاب سروشگان خریداری نمایید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.